Groep 3a en 3b

Voor veel kinderen is de overgang van groep 2 naar groep 3 best spannend. Want voor hun gevoel begint het leren daar toch pas echt! In groep 1 en 2 leerden de kinderen meer spelenderwijs, maar in groep 3 gebeurt dat toch meer aan tafel. Wat in groep 3 natuurlijk met name centraal staat, is het leren lezen, schrijven en rekenen. Maar ook wordt veel aandacht geschonken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. De kinderen komen vanuit drie verschillende klassen in een klas. En het is natuurlijk wel fijn om niet alleen met de bekende, dus vertrouwde kinderen te blijven spelen, maar ook de nieuwe kinderen te leren kennen.

Vaardigheden die daarbij onder andere aan bod komen zijn: "Hoe vraag ik of ik mee mag spelen?", "Wat doe ik als ik niet mee mag spelen?", "Hoe geef en ontvang ik een compliment?", "Hoe ga ik om met kritiek?", "Hoe verwoord ik mijn emoties?". 

Daarnaast spelen de kinderen aan het begin van groep 3 nog regelmatig buiten en in de klas. Het aan tafel zitten en je concentreren is voor de meeste kinderen in groep 3 nog best lastig, dus werken afwisselen met spelen is erg belangrijk! 

Maar wat is het mooi om aan het einde van groep 3 een groep kinderen te zien die elkaar goed heeft leren kennen, zich vertrouwd en veilig voelt bij elkaar en het begin van het lezen, schrijven en rekenen eigen heeft gemaakt! 
Dat maakt het heel bijzonder om te mogen lesgeven aan groep 3!